Rețetă fel principal risotto bio cu samburi de pin.
Sâmburii de pin bio (sau bucăţelele de cashew sau nucile tocate) se rumenesc într-o tigaie fără grăsime până devin maronii, se pun pe o farfurie şi se lasă la răcit.
Roşii uscate bio se taie în fâşii mici şi se înmoaie în apă caldă (aproximativ 15 min). Se scurg roşiile uscate şi se lasă la scurs.
Se curăţă haşmele şi se taie cubuleţe. Cubuleţele se călesc în unt. Se adaugă orezul şi se căleşte până devine sticlos. Se stinge cu vin alb. Se adaugă treptat supa de legume şi se fierbe la foc mediu, amestecând continuu, până când orezul devine cremos şi este fiert.
Procesul de fierbere durează aproximativ 20 de minute. Se amestecă apoi roşiile uscate, Crema di Basilico şi parmezanul. Chiar înainte de servire se adaugă seminţele de pin(sau cele de Cashew sau nucă), amestecând uşor, şi busuiocul proaspăt. Se condimentează cu sare şi piper. Garnisiţi pe farfurie cu frunze de busuioc.