Rețetă panificație și pizza aluat fraged pentru tarte si placinte bio.
Ingrediente: pentru 6-8 tarte mici sau 2 tarte mari
Detalii:
Se amesteca sarea cu faina cu ajutorul unui robot de bucatarie. Grasimea Palmo se taie in cubulete mici si se adauga peste faina mixandu-se in continuare. Aluatul este inca faramicios. Se adauga incet apa rece pana cand aluatul nu se mai sfarma dupa care se face o bila din aluat. Aluatul se poate prelucra imediat sau se introduce in frigider pentru a fi prelucrat mai tarziu.
Pentru a putea prelucra aluatul , acesta trebuie sa fie moale ca sa poata fi intins. Aluatul se pune pe o suprafata pe care in praelabil s-a presarat faina dupa care cu ajutorul unui sucitor se intinde aluatul pana la o grosime de 1cm, pentru tarte sau placinte etc. Inainte de a fi introdus in cuptor , aluatul se unge cu ulei de masline dupa care se coace aproximativ 15-20 minute pana devine maro auriu.