Rețetă panificație și pizza paine cu fructe si musli.
250 g musli cu fructe bio RAPUNZEL
250 ml de apă fierbinte
100 g caise soft RAPUNZEL
100 g prune soft RAPUNZEL
4 linguri de rom / coniac sau lichior
2 linguri ulei bio de floarea soarelui RAPUNZEL
42 g drojdie proaspătă
2 linguri de făină şpelta (alac) semi-albă
200 ml apă călduţă
400 g de făina şpelta (alac) semi-albă
Fructele de tip soft se taie în bucăţi mici. Se toarnă apă fierbinte peste cerealele cu fructe şi se lasă 20 de minute să stea. Se adaugă ulei.
Făina se amestecă cu drojdie şi apă caldă şi se lasă 20 minute să stea. Se amestecă apoi făina, sarea, zahărul din trestie Rapadura® şi zahărul vanilat.
Se frământă un aluat moale şi lipicios din fructe uscate, müsli cu fructe, apă cu drojdie şi făină. Castronul cu aluat se acoperă cu o cârpă umedă, iar aluatul se lasă 2 ore la temperatura camerei la dospit.
Alunele se amestecă cu o lingură de făină şi se frământă în aluat. Aluatul se aşează într-o tavă bine unsă. Suprafaţa se unge cu apă. Se acoperă cu o cârpă umedă şi se lasă 1 oră la dospit.
Încingeţi cuptorul la 230oC. Coaceţi 10 min. la 230 de grade. Reduceţi apoi temperatura la 180 de grade şi mai coaceţi pâinea 40 de minute.
Pâinea cu fructe se scoate din tavă şi se coace încă 10 minute. Se unge cu miere şi se lasă 5 minute în cuptorul stins. Se lasă peste noapte fără a fi tăiată.
Timp de preparare: 40 de minute de pregătire, aprox. 3 ore timpul pentru dospit şi 60 de minute timpul de coacere.
Sfat: Pâinea cu fructe şi cereale este foarte îndrăgită mai ales în sezonul rece, tăiată în felii subţiri şi unsă cu unt.
Prepararea necesită ceva mai mult timp.