Rețetă salate salata greceasca cu paine.
4 porţii
Roşiile se taie în sferturi, iar ceapa în fâşii. Pâinea se taie în cubuleţe de dimensiunea unei muşcături. Se toacă usturoiul. Rozmarinul se spală, se usucă, se smulg acele şi se toacă. 4 linguri de ulei se încing într-o tigaie şi se prăjeşte pâinea cu usturoi şi rozmarin, amestecând până devine crocantă şi maro. Scurgeţi fasolea într-o strecurătoare, apoi lăsaţi-o la scurs.
Brânză feta se taie cubuleţe, iar frunzele de pătrunjel se taie mai mari. Se amestecă restul de ulei şi oţet, se condimentează cu sare, piper şi Crema de Peperoncino (atenţie este foarte iute!) . Toate ingredientele se amestecă cu marinada şi se lasă să stea puţin.
Timp de preparare: aprox. 30 min. (+ salata se lasă să stea o oră)