Rețetă salate salata mediteraniana cu paste si amarant negru.
pentru 6 persoane /bucata
Pentru dressing:
Se fierb amarantul bio si pastele dupa indicatiile de pe ambalaj. In acelasi timp se pun samburii de floarea soarelui ecologici la prajit intr-o tigaie , fara grasime. Cubuletele de ceapa si nautul se clatesc sub jet de apa rece.
Cand pastele sunt "al dente" se iau de pe foc.Se ia o cana de apa, din apa rezultata prin fierberea pastelor si se pune deoparte.Amarantul fiert se lasa 5 min .
Se amesteca pastele cu nautul bio, cu rosii uscate, ceapa si samburii de floarea soarelui intr-un castron. Dupa gust se adauga apa ramasa de la fierberea pastelor pentru ca salata sa nu fie prea seaca. Se ia o legatura de patrunjel, se pun frunzele deoparte si restul se marunteste si impreuna cu amarantul, se adauga in castronul cu salata.
Se pregateste un dressing din otet balsamic, ulei de masline, suc de portocala, sare cu ierburi, piper, chimen si praf de supa care dupa ce se amesteca se pune peste salata. Se orneaza cu frunzele de patrunjel.
Timp de preparare: 45 min