Rețetă supa supă bio de linte verde.
Lintea bio se pune într-o cratiţă, se acoperă cu apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se scurge. 2 linguri de ulei se încing într-o cratiţă şi se căleşte ceapa, usturoiul, chimenul şi curcuma. Se adaugă lintea, apa şi cubul de supă şi se pun la fiert. Se fierb încet, la foc mic timp de 30 de minute, până când lintea se înmoaie. Supa se toacă până devine o cremă, se reîncălzeşte şi se condimentează după gust. Se încing 2 linguri de ulei şi se căleşte a doua ceapă. Coriandrul proaspăt se amestecă cu ceapa călită şi se presară peste supă. Se serveşte cu crutoane.
Sfat: supa bio de linte este o reţetă clasică din bucătăria din estul Mediteranei. Savoarea este foarte diferită în funcţie de regiune. Pentru această supă se poate folosi, de asemenea, şi linte roşie RAPUNZEL.
Timp de preparare: 1 oră
Suficient pentru: 4 porţii