Rețetă supa supă roşie de ardei şi gem de cashew, supă cu umplutură iute.
Supa
Umplutura
Garnitura
Se spală ardeii şi se taie cubuleţe fine. Se curăţă morcovii şi se taie bucăţele. Se curăţă ceapa şi se taie fin.
Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa până devine sticloasă. Se adaugă ardeii şi morcovii şi se călesc puţin împreună. Se adaugă supa, iar legumele se fierb aprox. 10 minute acoperite, până se înmoaie.
Între timp se curăţă, ardeii se spală şi se taie în bucăţi mici. Se încinge uleiul într-o tigaie de teflon şi se prăjesc uşor cashew-ul şi ardeiul. Pasta de condimentat se amestecă cu 2 linguri de apă şi se stinge cu ea ardeiul şi bucăţelele de cashew. Se fierbe până se evaporă lichidul. Se sărează puternic, se ia de pe foc şi să păstrează la cald.
Se adaugă gemul de cashew în supă si se toacă până obţinem o cremă. Se amestecă 100 g creme fraiche, se încălzeşte din nou şi se condimentează cu sare şi piper. Supa se porţionează în farfurii, se decorează cu un topping de creme fraiche şi arpagic şi se serveşte cu umplutura iute. Se poate decora cu un ardei iute pe creme fraiche, însă trebuie îndepărtat înainte de a savura supa.
pentru 4 porţii
Sfat: Se serveşte cu baghetă.