Rețetă aperitive antipasti din legume și fasole la grătar.
Preincalziti cuptorul la 180 grade.
Spalati legumele bio. Scoateti semintele ardeilor si taiatii in felii de aproximativ 4 cm latime. Curatati morcovii si taiati-i felii. Feliati ciupercile.
Puneti legumele ecologice si boabele de fasole pe o foaie de copt. Amestecati uleiul de masline cu otet balsamic, sare cu ierburi, piper si condimente si distribuiti uniform deasupra legumelor. Bagati-le la cuptor timp de 10 minute, apoi opriti cuptorul si mai lasati legumele pentru aproape 10 minute in cuptorul cald. Apoi lasati-le deoparte timp de 1 ora.
Sfat: De asemenea, vinetele sunt excelente. Taiati-le in felii de 0.5 cm latime, adaugati sare si asezati-le pe un plan inclinat pentru a se putea scurge de apa. Uscati vinetele cu o hartie de bucatarie si prajiti-le scurt in tigaie pe ambele parti inainte de a intra in cuptor cu celelalte legume. Se serveste cu parmezan cat timp este inca caldut.
Delicios ca aperitiv cu paine alba si un vin usor.