Rețetă aperitive pâine bio cu morcov si nuci.
Puneți amestecul de pâine pentru chifle rapide cu fulgi de ovăz bio într-un bol. Decojiți morcovii și dați-i pe răzătoare fină. Tocați grosier nucile. Adăugați morcovii rași în amestecul uscat cu nucile tocate, oțetul de mere și uleiul de rapiță și amestecați grosier.
Adăugați apoi treptat apa, frământând aluatul cu paleta pentru aluat al mixerului manual. În funcție de cât de fin au fost rași morcovii și astfel eliberează umezeală, este nevoie de mai multă sau mai puțină apă. Aluatul trebuie să fie omogen și fără gâlme de făină, dar nu prea umed.
Se modelează aluatul finit pe o suprafață de lucru ușor presărată cu făină, cu mâinile umede, într-un baton de pâine alungit, mai degrabă plat, cu o lățime de aproximativ 10-12 cm și o înălțime de 6-7 cm. Se coace în cuptorul preîncălzit la 220°C, căldură superioară/inferioară timp de aproximativ 60 de minute.
Sfat: În loc de nuci puteti opta și pentru alune tocate. Pâinea cu nuci și morcovi este delicioasă atât cu garnituri sărate, cât și dulci. Cu toate acestea, și doar tartinata cu unt este un deliciu usor.