Pâine pufoasa bio

Aperitive

 Pâine pufoasa bio

rețetă bio publicată la 29.01.2024

Rețetă aperitive pâine pufoasa bio.

Ingrediente pâine pufoasa bio

Mod de preparare pâine pufoasa bio

Se amestecă drojdia cu apa călduță și zahărul. Lăsați amestecul să se odihnească aproximativ 10 minute, până când drojdia se activează.

Între timp, puneți celelalte ingrediente - cu excepția uleiului - într-un bol. Adăugați apa cu drojdie și amestecați totul pentru a forma un aluat omogen. Aluatul nu este frământat, ci are consistenta unui burete ferm.

Acum ungeți ușor forma de copt și turnați aluatul. Ungeți cu grijă suprafața cu uleiul rămas. Acoperiți forma cu o folie de aluminiu și lăsați aluatul să crească într-un loc cald timp de 15 minute.

Preîncălziți cuptorul la 210°C căldură superioară/inferioară. Coaceți pâinea timp de 15 minute. Apoi reduceți temperatura la 180°C și coaceți pentru încă 30-35 de minute.

Lăsați pâinea să se răcească complet și apoi scoateți-o din formă.

Sfat: dacă doriți varianta vegană, puteți înlocui ouăle cu un înlocuitor de ou vegan.

Pentru o formă de pâine de 25 cm.

La rețeta pâine pufoasa bio am folosit

Mix de faina FARA GLUTEN Demeter

Mix de faina FARA GLUTEN Demeter

vezi produs
Drojdie bio uscata activa

Drojdie bio uscata activa

vezi produs
Zahar brut din trestie organic

Zahar brut din trestie organic

vezi produs
Bautura de ovaz integral ecologic

Bautura de ovaz integral ecologic

vezi produs
Sare gema

Sare gema

vezi produs
Otet de mere filtrat

Otet de mere filtrat

vezi produs
Ulei bio de masline pentru prajit

Ulei bio de masline pentru prajit

vezi produs