Rețetă aperitive pâine pufoasa bio.
Se amestecă drojdia cu apa călduță și zahărul. Lăsați amestecul să se odihnească aproximativ 10 minute, până când drojdia se activează.
Între timp, puneți celelalte ingrediente - cu excepția uleiului - într-un bol. Adăugați apa cu drojdie și amestecați totul pentru a forma un aluat omogen. Aluatul nu este frământat, ci are consistenta unui burete ferm.
Acum ungeți ușor forma de copt și turnați aluatul. Ungeți cu grijă suprafața cu uleiul rămas. Acoperiți forma cu o folie de aluminiu și lăsați aluatul să crească într-un loc cald timp de 15 minute.
Preîncălziți cuptorul la 210°C căldură superioară/inferioară. Coaceți pâinea timp de 15 minute. Apoi reduceți temperatura la 180°C și coaceți pentru încă 30-35 de minute.
Lăsați pâinea să se răcească complet și apoi scoateți-o din formă.
Sfat: dacă doriți varianta vegană, puteți înlocui ouăle cu un înlocuitor de ou vegan.
Pentru o formă de pâine de 25 cm.