Rețetă aperitive quesedillas bio.
Pentru aluat:
Pentru umplutură:
Pentru aluat: se amestecă făina, fulgii de hrișcă bio, sarea și praful de copt într-un bol. Se adaugă uleiul și apa și se amestecă cu o lingură de lemn pentru a forma un aluat uniform. Se lasă să se umfle timp de 10 minute, apoi se întind 6 lipii rotunde pe suprafața de lucru presărată cu făină. Se prăjește fiecare lipie în puțin ulei într-o tigaie.
Pentru umplutură: se zdrobește tofu cu o furculiță și se prăjește într-o tigaie cu ceapa tăiată cubulețe în puțin ulei. Apoi se adaugă jo. Se unge cu roșii-paprika și se degresează cu sos de roșii. Apoi se adaugă porumbul dulce. Se condimentează dacă se dorește.
Se pun 3-4 linguri de umplutură pe o lipie și se presară cu brânză, apoi se pune a doua lipie deasupra și se presează ușor. Se întorc din nou pentru scurt timp în tigaia fără ulei. Se taie fiecare quesedilla astfel obtinuta, în 6 bucăți.
Sfat: aceste lipii sunt excelente si pentru rulouri.