Rețetă aperitive rulouri bio cu pesto, rosii si masline.
pentru 4-6 persoane
Pentru umplutură:
Drojdia bio se dizolvă în apă călduţă, se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă. Toate ingredientele se amestecă cu paletele pentru aluat de la mixer. Frământăm un aluat de consistenţă medie, îl acoperim şi îl lăsăm 1 oră la dospit. Apoi întindem aluatul sub forma unui dreptunghi (40 x 30 cm) pe suprafaţa de lucru tapetată cu faină. Se scurg roşiile uscate şi feliile de măsline bio, se taie în bucăţi mici şi distribuie pe pesto. Se presară cu brânză pentru paste, se rulează şi se aşează într-o tavă pe o hârtie de copt, cu locul de îmbinare în jos.
Se coace 30 de minute la 200°C. Are un gust foarte bun cald, dar şi rece.
Se poate congela foarte bine.
Cum se utilizează pesto - sfaturi:
Pentru a obţine rapid o cremă de uns pe pâine: se amestecă crema de brânză Rapunzel cu pesto
Pentru diversificarea sosului pentru salte: adăugaţi 1 linguriţă de pesto în dressing.