Rețetă desert baton de ciocolată cu cocos bio.
Pentru umplutură:
Pentru glazurarea cu ciocolată:
De asemenea: Matriță de silicon pentru 20 de batoane mici
Nivel de dificultate: ușor
1. Preîncălziți cuptorul la 50 °C.
2. Pentru umplutură, puneți piureul de nucă de cocos, uleiul de nucă de cocos, laptele de nucă de cocos și siropul de arțar într-un bol mic de metal. Se topesc în cuptor.
3. Între timp, într-un al doilea bol, amestecați nuca de cocos mărunțită, vanilia și sarea. După ce ingredientele sunt lichide în cuptor, se amestecă până se combină și se adaugă la nuca de cocos mărunțită. Se pasează
4. Se toarnă amestecul în formă și se lasă să se răcească în congelator. Dacă nu există matriță, formați cu mâna 20 de batoane mici din amestec.
5. Apoi se rupe ciocolata pt glazura în bucăți mici, se pune într-un alt bol de metal și se topește încet în cuptor.
6. Acum, extrageti cu grijă batoanele congelate din forma de silicon și îndepărtați marginile proeminente cu un cuțit.
7. Cu ajutorul a două furculițe se scufundă batoanele în ciocolata topită și se lasă să se scurgă puțin pe un grătar de sârmă sau ceva asemănător pentru a obține margini perfecte. Se așază pe hârtie de copt pentru a se întări complet.
8. Se decorează batoanele cu restul de ciocolată, după cum se dorește.
Sfat: Păstrați batoanele cu nucă de cocos în frigider și serviți-le reci.