Rețetă desert clătite bio vegane.
Opțional: Topping-uri la alegere, de exemplu, fructe proaspete, sirop de arțar, nuci
Pentru clătite vegane Biovegan, se amestecă bine făina, praful de copt, zahărul și sarea. Se amestecă înlocuitorul de ou cu apa minerală și apoi se amestecă cu băutura vegetală. Amestecați amestecul de înlocuitor de ou cu ingredientele uscate și uleiul vegetal până la omogenizare. Se lasă aluatul pentru clătite să se odihnească timp de 5 minute.
Între timp, adăugați puțin ulei (aproximativ 2 linguri) într-o tigaie și încălziți-l pe aragaz la cel mai înalt nivel, apoi reduceți la foc mediu.
Cu ajutorul unui polonic mic, se toarnă aluatul pentru cate o clătita, în tigaia încinsă. Prăjiți clătitele vegane timp de aproximativ un minut pe fiecare parte, până când devin aurii.
Ornați clătitele după cum doriți - de exemplu, cu fructe proaspete, nuci și sirop de arțar - și savurați!