Coltunasi cu ghimbir bio

Dulciuri

Ingrediente:

pentru aluat:

pentru umplutură:

pentru decor:

(aprox. 50 de buc.)

Preparare:

Cerneţi făina pe suprafaţa de lucru şi faceţi un gol în mijloc. Zahărul din trestie, gălbenuşurile de ou şi vanilia se pun în adâncitură, iar untul se taie în fulgi şi se distribuie pe margine. Se frământă repede toate ingredientele până obţinem un aluat omogen. Aluatul se înfăşoară în folie alimentară şi se ţine aprox. 1 oră în frigider. Intre timp tăiem caisele şi beţigaşele de ghimbir şi le amestecăm cu migdale, suc de portocale şi sirop de arţar. Aluatul răcit se întinde la o grosime de 5 mm pe o suprafaţă tapetată cu faină. Tăiam aluatul cu ajutorul unor forme rotunde (diametrul. 5 cm) şi îl aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungem rondelele din aluat cu albuş de ou, iar cu o linguriţă punem umplutura în mijloc. Ridicăm marginea cu degetele, astfel încât să obţinem un triunghi. Partea exterioară o ungem cu gălbenuş de ou şi coacem colţunaşii 12-15 minute, iar apoi îi lăsăm să se răcească. Glazura se topeşte conform indicaţiilor, iar apoi ungem colţurile prăjiturelelor cu ea.

Timpul de coacere: 12-15 minute la 200°C

Sfat: Dacă nu vă place gustul de ghimbir, puteţi substitui beţigaşele de ghimbir cu smochine uscate. Au un gust foarte fin.

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Coltunasi cu ghimbir bio de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Migdale Californiene bio

vezi produs

Caise bio intregi dulci

vezi produs

Faina alba bio tip 1050

vezi produs

Ciocolata amaruie cuvertura

vezi produs

Suc de portocale ecologic 1L

vezi produs

Sirop de arţar bio grad C

vezi produs

Zahăr bio din trestie alb

vezi produs

Pudra de Bourbon vanilie bio macinata NOP

vezi produs

Betigase zaharate de ghimbir bio

vezi produs