Rețetă dulciuri tort bio cu crema samba.
Pentru blatul de biscuit:
Pentru crema de nougat:
Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile de ou şi se amestecă cu atenţie.
Apoi se pun alunele prăjite şi făina cu praful de copt. Se amestecă totul foarte încet cu un tel. Compoziţia se pune într-o tavă Springform unsă în prealabil, se netezeşte şi se coace 25 min. la 220 de grade (gaz treapta 3) la mijlocul cuptorului.
Blatul se lasă peste noapte fără să fie tăiat.
Se prepară o budincă din lapte, praful de budincă bio şi zahărul din trestie Cristallino şi se lasă la răcit. Se amestecă untul până devine pufos, se adaugă crema Samba şi se omogenizează bine. Apoi se adaugă budinca rece.
Atenţie: untul, budinca şi crema Samba bio trebuie să aibă aceeaşi temperatură, astfel încât crema nougat să fie netedă şi să nu se coaguleze.
Blatul de tort se taie în 2 blaturi separate. Fiecare blat se unge mai întâi cu gem vişine, iar apoi cu cremă de nougat. Se aşează blaturile unul deasupra celuilalt şi se decorează cu cremă pe exterior. În cele din urmă se decorează cu felii de migdale, fulgi de fulgi, bile crispi şi bucăţele de nougat.
Se lasă la răcit şi la înmuiat înainte de servire.