Cartofi gratinati cu sos pesto de Hasmatuchi

Fel principal

Ingrediente:

pentru 4 persoane

Pentru sosul pesto:

Timp de preparare: 20 min

Timp de coacere: circa 1 h

Mod de preparare: se amesteca pasta de migdale cu Creme fraiche, smantana si suc de lamaie. Legumele taiate, cartofii dulci bio, se condimenteaza cu sare, piper bio si se adauga amestecul cu pasta de migdale, dupa care se amesteca foarte bine. Se aseaza compozitia intr-o cratita, se presara deasupra branza si se introduce in cuptor la 160°C. Cand partea de deasupra capata o culoare maro aurie, se micsoreaza temperatura in cuptor la 100°C si se mai lasa cateva minute.

In acelasi timp se ia hasmatuchi, se spala si se scutura de apa. Se iau frunzele de pe tulpini si si impreuna cu arahidele se toaca marunt. Dupa care se ia coaja de limeta, branza, usturoi si ulei si se face un toping care se serveste peste produsul gratinat.

Pe biogama.ro (magazin certificat BIO) ai acces la stoc permanent de cel putin 1500 de tipuri de produse bio. Pentru rețeta de Cartofi gratinati cu sos pesto de Hasmatuchi de pe biogama.ro poți cumpăra acum:

Pasta de migdale bio

vezi produs

Piper negru macinat

vezi produs

Amestec de piper boabe in rasnita de sticla

vezi produs

Ulei de masline bio extravirgin 500ml

vezi produs

Ulei bio de măsline Finca la Torre extravirgin demeter

vezi produs

Sare de Atlantic fina

vezi produs