Cartofi gratinati cu sos pesto de Hasmatuchi

Fel principal

 Cartofi gratinati cu sos pesto de Hasmatuchi

rețetă bio publicată la 22.11.2020

Rețetă fel principal cartofi gratinati cu sos pesto de hasmatuchi.

Ingrediente cartofi gratinati cu sos pesto de hasmatuchi

pentru 4 persoane

Pentru sosul pesto:

Mod de preparare cartofi gratinati cu sos pesto de hasmatuchi

Se amesteca pasta de migdale cu Creme fraiche, smantana si suc de lamaie. Legumele taiate, cartofii dulci bio, se condimenteaza cu sare, piper bio si se adauga amestecul cu pasta de migdale, dupa care se amesteca foarte bine. Se aseaza compozitia intr-o cratita, se presara deasupra branza si se introduce in cuptor la 160°C. Cand partea de deasupra capata o culoare maro aurie, se micsoreaza temperatura in cuptor la 100°C si se mai lasa cateva minute.

In acelasi timp se ia hasmatuchi, se spala si se scutura de apa. Se iau frunzele de pe tulpini si si impreuna cu arahidele se toaca marunt. Dupa care se ia coaja de limeta, branza, usturoi si ulei si se face un toping care se serveste peste produsul gratinat.

Timp de preparare: 20 min

Timp de coacere: circa 1 h

La rețeta cartofi gratinati cu sos pesto de hasmatuchi am folosit

Pasta de migdale bio

Pasta de migdale bio

vezi produs
Sare de atlantic fina

Sare de atlantic fina

vezi produs
Amestec de piper boabe in rasnita de sticla

Amestec de piper boabe in rasnita de sticla

vezi produs
Ulei de masline bio extravirgin 500ml

Ulei de masline bio extravirgin 500ml

vezi produs
Piper negru macinat

Piper negru macinat

vezi produs