Rețetă fel principal cous cous bio cu curmale si samburi caju.
Se dizolvă cubul de supă în 500 ml de apă, se fierbe supa, se toarnă peste cuşcuş, se amestecă bine cu o furculiţă şi se lasă la umflat aproximativ 10 minute.
Se taie curmalele în fâşii subţiri şi se toacă mărunt pătrunjelul. Se rade coaja de lămâie şi se stoarce sucul. Se toacă fin sâmburii de cashew, iar beţigaşele de ghimbir se taie în cubuleţe fine.
Într-o tigaie mare se încinge uleiul de arahide, se sotează cuşcuşul amestecând continuu, se amestecă şi sâmburii de cashew şi se prăjesc. Apoi se adaugă curmalele, pătrunjelul, ghimbirul cubuleţe şi coaja de lămâie şi se rumenesc în continuare.
Se condimentează cu sare, piper şi suc de lămâie. Se rade unt pe cuşcuşul astfel pregătit.
Se serveşte cu iaurt simplu natural şi o salată proaspăta.
Se condimentează iaurtul natural cu chimen şi puţină sare. Se asezonează cu suc proaspăt stors de lămâie sau de portocale.
Sfat: are un gust foarte delicios cu o salata de fructe, de exemplu: salată verde cu mere, mandarine sau portocale.
Timp de preparare: aprox. 20 minute