Rețetă fel principal legume cu orez prajite in wok, sapte variatii.
4 porţii
plus: ingrediente pentru fiecare variaţie
Se incinge uleiul de susan în tigaia wok şi se călesc scurt prazul, varza albă şi morcovii. Se adaugă ceapa, ghimbirul şi lintea roşie şi se călesc aproximativ 2 minute. Apoi se pune ardeiul, dovleceii bio şi Fixer Reis şi se amestecă de câteva ori. Se stinge cu supă de legume şi se adaugă năutul sau fasolea Kidney.
Pentru cele 7 variaţii de arome se amestecă următoarele ingrediente:
Ghimber-curry
Se taie beţigaşele de ghimbir RAPUNZEL în bucăţi mici, se amestecă cu compoziţia şi se condimentează cu curry.
Se adaugă nişte sfărâmătură cashew de la RAPUNZEL, cubuleţe mango sau bucăţele de ananas şi se condimentează iute cu condimente pentru wok sau condimente cum ar fi boia, nucşoară, curcuma, cuişoare şi piper.
Se amestecă 2 linguri de gem de susan Tahin şi 1 lingură de sos de soia, se condimentează cu 1 lingură de praf de coriandru şi se garniseşte cu frunze proaspete de coriandru.
Se adaugă 2 linguri de beţigaşe de migdale şi dude RAPUNZEL sau merişor RAPUNZEL şi se condimentează cu garam masala.
Se amestecă lapte de nucă de cocos RAPUNZEL şi se rafinează cu puţin chili, frunze de lămâi şi curry.
Se feliază ciupercile, iar roşiile se taie cubuleţe şi se amestecă bine. Se adaugă 2 linguri de fistic RAPUNZEL şi se condimentează cu condimente mediteraneene (condimente precum: oregano, rozmarin, cimbru, busuioc)
Se toacă fin nucile RAPUNZEL, se taie prunele RAPUNZEL în jumătate şi se adaugă în compoziţie. Se amestecă puţină smântână şi se condimentează cu sare cu ierburi RAPUNZEL.
Timp de preparare: 20 minute