Rețetă fel principal dovlecei cu umplutura de nuci si orez.
4 porţii
Se curăţă ceapa bio şi se căleşte în ulei. Roşiile se pun puţin în apă fierbinte, se decojesc, se taie cubuleţe şi se adaugă la ceapă. Se amestecă orezul. Gemul de migdale şi se amestecă cu supa limpede şi se adaugă în compoziţie. Se toacă ierburile şi se păstrează o lingură de ierburi pentru sos. Ierburile rămase se adaugă în orez pentru a condimenta compoziţia. Se taie dovleceii pe lungime în jumătate şi se scobesc cu o linguriţă. Se umplu cu orez.
Pasta de roşii bio se dă la tigaie împreună cu miezul de dovlecel tocat şi cu ierburile rămase. Dovlecii umpluţi se pun în tigaie, se presară cu brânză feta tocată, se acoperă şi se fierb aproximativ 20 de minute la foc mic. Se serveşte cu salată proaspătă.
Timp de preparare: 40 min