Rețetă fel principal quinoa cu risotto bio, rosii, spanac si branza.
4 porţii
Roşiile bio se pun puţin în apă fierbinte, se decojesc şi se taie cubuleţe. Usturoiul se taie mărunt, iar ceapa cubuleţe. Quinoa se clăteşte în sită sub jet de apă. Se adaugă în supa clară şi se pune la foc.
Ceapa ecologica tăiată cubuleţe si usturoiul zdrobit se călesc de ulei de măsline. Se adaugă quinoa şi se sotează puţin. Se toarnă apoi vinul alb şi se fierbe la foc mic, până când quinoa a absorbit tot lichidul. Se mai adaugă pe rând supa clară şi se găteşte într-o oală fără capac aproximativ 15 minute. Apoi punem spanacul bio şi roşiile şi lăsăm să fiarbă 10 min la foc mic. Se ia oala de pe foc şi se lasă să stea 5 min.
Se amestecă brânza şi se condimentează puternic cu sare, piper şi ierburi.