Rețetă fel principal linte rosie in forma de talere cu frunze de spanac.
pentru 4 persoane
Se fierbe lintea dupa indicatiile de pe ambalaj, dupa care se lasa sa se raceasca.
Se pune 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si se incinge. Se adauga ceapa, usturoiul si 1/4 ceapa verde si se calesc pana capata un aspect sticlos. Faina bio, ouale, lintea, parmezanul si arpagicul impreuna cu amestecul de ceapa si usturoi se pun intr-un castron si se amesteca, dupa care se condimenteaza cu sare si piper.
Din compozitia rezultata se fac 12 bucati in forma de talere.
Pentru spanac: se incinge putin unt intr-o tigaie, se adauga restul de arpagic si se caleste. Se adauga spanacul si aprox. 4 linguri de apa, sare, piper , nucsoara si se lasa cca. 10 min sa fiarba.
Se pune ulei intr-o tigaie, se prajesc cele 12 bucati pe fiecare parte circa 3 minute. Se serveste cu spanac si Creme fraiche.