Rețetă fel principal gnocchi alla pesto verde cu ciuperci în cremă de migdale şi mazăre dulce.
2 porţii
Pentru crema de migdale:
Se taie cartofii în felii subţiri şi se fierb în apă sărată aproximativ 10 minute. Se scurg şi se zdrobesc. Se amestecă cu grijă făina şi amidonul de porumb. Acum se adaugă pesto şi 1/2 linguriţă de sare de mare şi se frământă aluatul. Se lasă restul de aluat pentru aproximativ 5 minute. Se presară suprafaţa de lucru cu făină şi se formează din aluat o ruladă de 1 cm grosime. Se taie în bucăţi de aproximativ 1 cm şi se înfăşoară în jurul unei furculiţe. Se lasă în apă clocotită până când plutesc la suprafaţă.
Pentru ciupercile în cremă de migdale, se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Ciupercile se spală, se usucă şi se taie felii. Se încinge margarină într-o tigaie şi se sotează ceapa aproximativ 2 minute. Se adaugă ciupercile şi se prăjesc aproximativ 5 minute. Se amestecă gemul de migdale cu apă şi se adaugă la ciuperci. Se condimentează cu sare şi piper.
Se fierbe mazărea în apă sărată aproximativ 10 minute. Apoi se prăjeşte puţin în margarină într-o tigaie.
Roşiile uscate se taie în fâşii subţiri. Gnochi, mazărea fragedă şi ciupercile se servesc pe o farfurie şi se garnisesc cu roşii uscate.
Timp de preparare: 40 minute