Rețetă fel principal penne bio cu dovleac și ciuperci.
Pregătiți pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj „al dente”.
Se curata usturoiul si salota si se taie in bucatele fine, se desprind frunzele de cimbru de pe tulpini. Curățați și tăiați ciupercile. Se încălzesc 2 linguri de măsline fripte într-o tigaie și se căleste eșalota. Adăugați ciupercile și usturoiul. Prăjiți totul în jur. Deglazează cu vin alb și oțet. Adăugați legumele sărate, apa și crème fraîche și asezonați sosul cu sare, piper și cimbru.
Curățați și decupați nuca și tăiați-le în bucăți mici. Se prăjește într-o tigaie separată cu 2 linguri de măsline și se condimentează cu sare și piper. Gatiti dovleacul timp de aproximativ 8 minute.
Puneți pastele fierți în tava cu ciuperci, amestecați și condimentați din nou. Aranjați pastele pe farfurii și puneți deasupra pastelor cuburile de butternut.