Paste bio din faina de linte rosie

Fel principal

 Paste bio din faina de linte rosie

rețetă bio publicată la 23.07.2021

Rețetă fel principal paste bio din faina de linte rosie.

Ingrediente paste bio din faina de linte rosie

pentru 3-4 portii

  • timp de preparare: 45 minute
  • timp de „odihna” aluat: 30 min
  • produs vegan, fara lactoza, gluten
  • gustare

Mod de preparare paste bio din faina de linte rosie

Se amesteca faina de linte, apa, 1 lingurita ulei si sarea pana se obtine un aluat care poate fi prelucrat. Daca aluatul este prea lipicios se mai adauga putina faina iar daca este sfaramicios se mai adauga putina apa sau ulei. Se obtine o bila de aluat care se unge cu cateva picaturi de ulei de masline dupa care se lasa sa stea o jumatate de ora.In continuare se imparte aluatul in 2 parti egale.

Prima jumatate se intinde pe masa cu ajutorul unui sucitor dupa care se da prin masina pana se obtine un aluat de aproximativ 3mm grosime si de forma dreptunghiulara. In timpul prelucrarii se presara tot timpul faina ca sa nu se lipeasca. Daca aluatul este prea lung se poate taia. In acelasi mod se va proceda si cu cealalta jumatate de aluat. In continuare de exemplu din aluatul obtinut se pot face tagliatelii sau alte forme de paste prin folosirea la masina de paste a dispozitivelor potrivite.

Trebuie avut in vedere ca aluatul din faina de linte este mai putin stabil ca un aluat de paste clasic , trebuie avut in vedere ca se rupe usor. Se pun la fiert timp de 5 minute dar trebuie avut in vedere ca vasul in care se fierbe sa fie suficient de incapator.

La rețeta paste bio din faina de linte rosie am folosit

Ulei de masline bio extravirgin 1l

Ulei de masline bio extravirgin 1l

vezi produs
Sare de atlantic fina

Sare de atlantic fina

vezi produs