Rețetă salate salata de vara cu linte bio.
4 porţii
Variantă de salată proaspătă cu o notă de citrice.
Lintea se pune într-o cratiţă, se acoperă cu apă şi se fierbe timp de 10 minute la foc mediu. Sarea se adaugă la finalul fierberii. Se scurge apa, se dă sub jet de apă rece şi se lasă în continuare la scurs.
Pentru dressing: se spală lămâia cu apă fierbinte, se rade jumătate de coajă şi se stoarce sucul. Se amestecă sucul de lămâie şi coaja, coriandrul şi 2 linguri de sirop de arţar. Se adaugă usturoiul zdrobit. Se mixează bine cu 3 linguri de Citrolive. Se condimentează cu sare de mare şi piper.
Se spală şi se curăţă ardeiul, apoi se taie cubuleţe. Se clăteşte busuiocul, se scutură pentru a se usca, iar frunzele se rup în bucăţi mici. Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie în inele. Lintea se amestecă mai întâi cu legumele şi apoi cu dressing-ul. Busuiocul se amestecă cu atenţie în compoziţie. Se spală roşiile.
Se încing 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie şi se călesc roşiile aprox. 5 minute la foc mediu. Se stinge cu oţet balsamic, se condimentează cu sare şi piper şi un strop de sirop de arţar.
Se decorează cu roşii.