Rețetă supa supa cu sfecla rosie si morcovi bio.
pentru 6 portii
Pentru servit:
Se incalzeste cuptorul la 200*C
Se aseaza sfecla rosie, morcovii si usturoiul intr-o tava, peste care se pun 3 linguri de ulei, se condimenteaza cu sare si piper. Se introduce in cuptor circa 30-40 minute pana cand legumele devin mai crocante dupa care se scoate din cuptor.Se scoate usturoiul din coaja si se arunca cojile.
Intr-o oala de supa se pun 2 linguri de ulei de masline, se adauga prazul care se caleste timp de 5 minute. In continuare se adauga sfecla rosie, morcovii, usturoiul, apa, supa clara si se fierb impreuna timp de 15 minute.
Dupa fierbere se adauga lamaia si se mixeaza pana devine cremos. Dupa gust se adauga sare si piper.
Pentru servit se pune in fiecare farfurie ½ lingurita de pesto, si un pic de crema de ovaz. Se orneaza cu frunze de migdale.
Toate ingredientele le gasiti pe: www.biogama.ro
Timp de preparare: 1 h si 15min
Timp de coacere: 40 minute